Laatste nieuws (via AD.nl)

Cafetariahouder Bayram Guven uit Huissen krijgt de ene na de andere boete voor foutparkeren van zijn bestelbusjes in de Bruinstraat of Langestraat. Volgens de ondernemer toont de gemeente Lingewaard geen begrip voor hem.
Posted: April 19, 2021, 6:40 am
Teken bijten zich bij kinderen veel vaker vast op het hoofd en in de nek. Bij volwassenen is dat juist vooral in de benen. Dat melden het RIVM en de Universiteit van Wageningen. Zij onderzochten voor het eerst de tekenbeetmeldingen die via Tekenradar.nl binnenkomen.
Posted: April 19, 2021, 6:21 am
Ouderen die bepaalde bloedverdunners slikken hebben een groter risico op slijtage aan de gewrichten. Artsen zouden met hun patiënten moeten bekijken of ze kunnen overstappen op andere bloedverdunners, stellen onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam.
Posted: April 19, 2021, 6:00 am
ABN AMRO schikt voor 480 miljoen euro met het Openbaar Ministerie omdat de bank tekortschoot bij het tegengaan van witwassen. ,,Hiermee sluiten we een pijnlijk en teleurstellend hoofdstuk af in de geschiedenis van ABN AMRO”, laat topman Robert Swaak van het financiële concern weten. Vanwege het strafrechtelijk onderzoek naar voormalige bestuurders van de bank stappen topman Chris Vogelszang en commissaris Gerrit Zalm op bij Dankse Bank.
Posted: April 19, 2021, 5:59 am
Basisscholen nemen tussen nu en half mei de digitale eindtoets af bij hun leerlingen. De papieren versie staat gepland voor morgen en overmorgen. Is dat wel te doen voor scholen? En trekken de leerlingen zo’n test tijdens deze periode? ,,We staan er hier allemaal heel relaxed in.”
Posted: April 19, 2021, 5:30 am

Bron: http://www.ad.nl/nederland/rss.xml