Laatste nieuws (via AD.nl)

Premier Mark Rutte krijgt het voor de kiezen in de Tweede Kamer vandaag. In een debat over de kabinetsval na de toeslagenaffaire richten alle partijen hun pijlen op de premier die tien jaar aan het hoofd stond van kabinetten die volgens critici een cultuur van strenge fraudejacht en geheimhouding kweekten.
Posted: January 19, 2021, 12:09 pm
Donderdag is in de nacht en ochtend aan de noordwestkust kans op tijdelijke stormkracht en kunnen zeer zware windstoten van circa 100 kilometer per uur voorkomen. Dat meldt Weeronline. Ook boven land zijn donderdag zware windstoten van 75-90 kilometer per uur mogelijk. Het is daarbij erg zacht met maxima rond 10 graden.
Posted: January 19, 2021, 11:09 am
Volop verwarring in Hardenberg. Wasserij Moderna krijgt voortdurend vragen over het recent goedgekeurde coronavaccin dat is geproduceerd door een ontwikkelaar met dezelfde naam. ,,Als ik vertel dat ik bij Moderna werk, zeggen mensen toch: Oh, van Moderna, van het vaccin? Dan zeg ik: Ja, bijna!’’
Posted: January 19, 2021, 9:59 am
Studenten willen meer te zeggen hebben over de aanpak van de coronacrisis. Ze hebben ideeën en willen helpen, maar krijgen het gevoel dat hun stem niet telt. ‘Ze willen zich aan de maatregelen houden, maar laat ze ook iets bijdragen.’
Posted: January 19, 2021, 9:00 am
De actiegroep die aan de wieg stond van de demonstratie die zondag in Amsterdam volledig escaleerde, wil komende zondag demonstreren in Eindhoven. Nederland in Verzet (weg met dit kabinet) heeft een demonstratie aangemeld bij de gemeente, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Of er toestemming komt, besluit burgemeester John Jorritsma later deze week. Eerder werd bekend dat ook Pegida zondag in Eindhoven wil demonstreren.
Posted: January 19, 2021, 8:55 am

Bron: http://www.ad.nl/nederland/rss.xml