Wel eens gehoord van Sim Only?

Heb je wel eens gehoord van sim only? Die kans is vrij groot, tegenwoordig is het wat meer bekender geworden en maken de providers ook gebruik van bijvoorbeeld televisie reclames. Het is een concept dat dus wat aan populariteit wint, grotendeels door de kosten die vele malen lager zijn bij een Sim Only abonnement dan bij een traditioneel abonnement. Het verschil zit hem in het feit dat je bij een sim only dus enkel een sim kaart krijgt, er zit geen telefoon bij. Je betaald dus geen kosten voor je mobieltje, welke je daardoor natuurlijk wel zelf moet aanschaffen.

Nieuwe sim only provider

smartphone sim onlyEr zijn een aantal zaken die geregeld moeten worden als je van je huidige abonnement wilt overstappen naar een sim only provider. Je kunt er bijvoorbeeld ten eerste voor kiezen om bij je huidige provider de overstap te maken. Dit kan gemakkelijk gedaan worden en zal ervoor zorgen dat het bedrag dat betaald dient te worden een stuk lager wordt. Dit is best een goede optie omdat er eigenlijk geen enkel gedoe bij komt kijken.

Je geeft gewoon een belletje naar je huidige provider of doet dit via het internet en het wordt omgezet. Ook kun je ervoor kiezen om een compleet nieuwe provider te kiezen. Sim only is eigenlijk altijd wel een verstandige keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld providers die zich grotendeels richten op de sim only markt. Ze bieden dus enkel deze abonnementsvorm aan klanten aan en zijn daardoor in de regel vaak nog goedkoper in de bundels. Bij de budget providers is het wel belangrijk om te kijken wat je nu precies krijgt. Soms kan het namelijk zo zijn dat je abonnement bepaalde beperkingen heeft.

Kijk goed naar de specificaties van het abonnement

Deze beperkingen kunnen bijvoorbeeld in de vorm van een blokkade op 0900 nummers of het niet kunnen bellen in bepaalde gebieden in het buitenland. Dit is zeker niet bij alle providers die sim only aanbieden het geval, maar wel goed om te onderzoeken als je interesse hebt in een sim only. De vraag moet dan natuurlijk zijn in hoeverre je dat zult gaan missen bij je abonnement. Als je hier nu amper gebruik van maakt dan maakt het natuurlijk weinig verschil als dit in de toekomst wel het geval zou zijn.